Claudia Smits stapt over naar Rallycross Supernationals -2000cc klasse

IMG_0190

Tijdens de openingswedstrijd van het Belgisch Kampioenschap Rallycross welke op zondag 6 maart zal worden verreden, zal Claudia Smits haar debuut gaan maken in de Supernationals -2000cc klasse. De dame uit Valkenswaard wilde na het succes van vorig jaar in de opstapklasse van de Rallycross graag een volgende stap in haar race carrière maken, “Omdat we afgelopen jaar met de RST kampioen zijn geworden wilde ik toch graag een stapje hoger gaan rijden en een nieuwe uitdaging aan gaan. Ons oog was gevallen op de achterwiel aangedreven Ford Fiësta van Andre Snoeys.”

IMG_0181

Afgelopen weekend maakte Claudia Smits haar eerste meter in de Ford Fiësta, “Zondag zijn we voor het eerst met de auto gaan testen, wat heel goed beviel en super gaaf was! Mijn plannen voor het nieuwe seizoen zijn om het Belgisch en Nederlands kampioenschap mee te rijden bij de Supernational -2000cc klasse, en in loop van het seizoen een paar wedstrijd van de Rallycross Challenge Europe mee te kunnen rijden. We gaan ervoor om dit jaar zoveel mogelijk rijervaring op te doen en plezier te maken.”

IMG_0159

Wilt u Claudia Smits zelf in actie zien met haar Ford Fiësta? Kom dan zondag 6 maart naar het Duivelsbergcircuit in het Belgische Maasmechelen voor een dag vol Rallycross spektakel!

Foto’s: PR
Artikel: Patrick Wenting / www.race2fast.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *