Foutje kost Claudia Smits een finale plaats

DSC_1046_M1-001

Het was afgelopen weekend de eerste Rallycross wedstrijd van dit jaar voor Claudia Smits, er was in de aanloop naar de openingswedstrijd van het NK Rallycross zelfs nog niet gereden met de wagen. “We hadden jammer genoeg nog geen enkele testkilometer gemaakt dit jaar. Dus het was even afwachten hoe de auto zich ging gedragen. Tijdens de vrije trainingen hadden we nog wat remproblemen, maar dat werd voor de eerste manche gelukkig nog opgelost.”

DSC_1725_M3-005

 

Tijdens de eerste kwalificatiemanche van de SuperTouringcars -2000cc klasse wist Claudia Smits een zesde tijd op de klokken te zetten, “Maar het rijden was nog niet echt goed, ik maakte hier en daar foutjes en ging een paar keer langs de baan. Maar de auto zelf deed het gelukkig weer helemaal goed.”

DSC_1709_M3-004

De tweede en de derde kwalificatiemanche gingen al een stuk beter, Claudia wist in de tweede manche een vijfde tijd en in de derde een vierde tijd te rijden “Mijn ronde tijden waren een stuk sneller geworden. Ik mocht dus in de semi finale vanaf de tweede startplaats starten. Ik kwam goed uit de startblokken en kon mooi mijn tweede plaats vasthouden. In de tweede ronde wilde ik proberen de koploper in te halen. Alleen ik maakte zelf een fout waardoor ik jammer genoeg in de korte knie spinde en het hele veld aan mij voorbij moest laten gaan voordat ik de auto weer de goede kant de baan op kon krijgen. Toen ik de auto weer op de baan had heb ik nog heel hard gepusht om te proberen er nog iets van te maken, maar de achterstand was te groot en ik kon jammer genoeg niet meer doorgaan naar de finale. Het was echt heel erg jammer dat ik de finale niet heb gehaald…”

DSC_1767_F-006

Toch kijkt Claudia Smits positief terug op de wedstrijd en kijkt al uit naar de volgende wedstrijd voor het NK Rallycross op zondag 21 mei, “Het was zeker wel weer een mooie dag en de auto deed het goed. De volgende wedstrijd op het Eurocircuit gaan we er weer helemaal voor! Ik wil natuurlijk iedereen bedanken voor het harde werken die ervoor hebben gezorgd dat ik dit weekend weer kon rijden!”

Foto’s : Patrick Wenting
Artikel: Patrick Wenting / www.race2fast.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *