Monthly Archives: June 2016

Claudia Smits verovert opnieuw podiumplaats bij SuperTouringcars -2000cc

DSC_9614_M3-007

Bij de eerste wedstrijd van het NK Rallycross wist Claudia smits al op het podium te eindigen, bij de tweede wedstrijd greep zij er net naast, maar afgelopen wekend mocht zij weer een trede van het podium bij SuperTouringcars -2000cc klasse betreden. Onder wisselvallige weersomstandigheden werden afgelopen weekend eerst de drie kwalificatiemanches verreden op het Eurocircuit gevolg door de finale races.

DSC_9082_M1-005

De snelle dame uit Valkenswaard wist zich tijdens de kwalificatiemanches redelijk te handhaven, al ging het wel bijna een paar keer mis, “De dag begon goed en was het ook nog droog. In de ochtend mochten we een keer vrij trainen en daarna was meteen de eerste manche. Deze ging op zich wel goed, ik  had een vierde tijd algemeen gereden waarbij ik nog stuurfoutje had gemaakt met uitkomen chicane maar gelukkig kon ik de auto op de weg houden. Toen we moesten gaan opstellen voor de tweede manche begon het net voor de start te regenen. Die manche startte we maar met drie auto’s dus er was niet veel verkeer en heb ik zo goed als mogelijk de auto op de baan gehouden en mijn eigen race gereden zonder teveel risico te nemen. Dat pakte nog goed uit met vijfde tijd algemeen.”

DSC_9339_M2-006

“Bij de derde manche was het nog half nat half droog, ik zat flink achter Peter van de Wege te jagen en bij uitkomen korte knie spinde ik bijna maar kon de auto nog net uit de muur houden. Maar ik had toen wel wat achterstand opgelopen. Toch hebben we toch nog een vierde tijd algemeen gereden.”

D3C_1748_M3-001

Door de gereden tijden in de kwalificatiemanches mocht Claudia Smit deelnemen aan de Semi-Finale 1 waarin zij moest strijden om een plaats in de Finlae race te bemachtigen. “In de Semi-Finale was de baan alweer droog en kon ik met de start mooi achter Danny De Beuckelaer aansluiten. Ik heb de hele Semi-Finale mooi achter hem kunnen volgen en wist zo als tweede over de finish te komen.”

DSC_0017_F-003

De plaats voor de alles beslissende Finale race was binnen gesleept en met drang naar een podiumplaats betrad Claudia Smits de startgrid voor de Finale, “In de Finale mocht ik op de derde startplaats starten. De start ging goed en ik kon mooi met De Beuckelaer de eerste bocht in. Maar toen kwam bij de korte knie Van de Wege buitenom. Heel de finale heb ik achter Van de Wege en De Beuckelaer liggen jagen want ik wilde geen terrein verliezen en dat was goed gelukt. Ik kon heel goed volgen en kwam als derde over de finish. De Finale ging echt goed. Zijn ook weer superblij met een podium en gat dat steeds kleiner word met de concurrentie. Het was weer een mooi weekend Rallycross met iedereen en nu gaan we de auto weer klaarmaken voor de volgende RCE wedstrijd in Hongarije!”

Foto’s: Patrick Wenting / 360 Film: Remond Verloop
Artikel: Patrick Wenting