Claudia Smits net naast podium tijdens tweede NK Rallycross

DSC_6382_M3-007

Afgelopen zondag werd op het Eurocircuit in Valkenswaard de tweede ronde van het Nederlands Kampioenschap Rallycross verreden. Claudia Smits kwam uiteraard ook weer in actie met haar Ford Fiësta in de SuperTouringcars -2000cc klasse.

DSC_6225_M2-003

In de aanloop naar de wedstrijd van afgelopen weekend hebben Claudia Smits met haar team hard moeten werken om de Fiësta weer raceklaar te krijgen, “We hadden maar een korte voorbereiding voor de wedstrijd op het Eurocircuit omdat we het weekend ervoor in Maggiora bij de Rallycross Challenge Europe hadden meegereden. Maar we hebben er met zijn alle voor gezorgd dat de auto weer helemaal klaar was voor de wedstrijd op het Eurocircuit.”

D3C_1227_M3-001

De hele dag verliep goed voor Claudia Smits, “Geen schade gereden en vooral de eerste en tweede manche mooi gereden samen met Mandy Kasse. De top vier lag erg dicht bij elkaar en er werd erg hard gereden. De derde manche wist ik de manche overwinning te pakken en een derde tijd algemeen te rijden.”

DSC_6238_M2-005

Er werden tijdens deze wedstrijd geen Semi-finales gereden bij de SuperTouringcars -2000cc klasse waardoor Claudia Smits direct door ging naar de Finale. “In de finale had ik een vierde startplaats en ik kon met de start mooi achter Kasse en Van de Wege aansluiten. Bij de korte knie kwam ik in het gedrang en had ik besloten meteen maar de jokerlap te pakken. Na de jokerlap kwam ik een beetje vast te zitten waardoor ik nog klein beetje tijd verloor en toen ik vrij baan had heb ik alles op alles gezet om het gat zo goed mogelijk dicht te kunnen rijden. Het gat was uiteindelijk te groot om nog helemaal dicht te kunnen rijden maar ik had wel weer aansluiting met de top drie. Uiteindelijk ben ik als vierde gefinisht. Dat was het beste wat we eruit hebben kunnen halen. Was een mooie dag en weer heel veel geleerd. De rondetijden worden steeds beter en sneller. We gaan nu de auto weer helemaal klaar maken voor de volgende wedstrijd”

DSC_6114_M1-002

De volgende wedstrijd voor Claudia Smits vind plaats op zondag 12 juni, dan wordt de derde ronde van het Nederlands Kampioenschap Rallycross verreden opnieuw op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Foto’s: Patrick Wenting
Artikel: Patrick Wenting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *